The Mindless

Uit: Utrecht - Nederland

Na een turbulente periode waarin gedacht werd dat het aantal ex-bandleden het aantal vaste bandleden misschien wel zou gaan overstijgen, keerde uiteindelijk de rust terug in de Mindless gelederen. Terwijl de laatste hand werd gelegd aan het eind 2005 bij Down Hill Records verschenen debuutalbum ¡Out!, werkte een nieuwe drummer en toetsenist zich door dit klassieke materiaal en begon de zoektocht naar nieuwe muzikale vergezichten. De goede ontvangst van de eersteling bij zowel pers als publiek werkte daarbij als een katalysator; in korte tijd ontstond veel nieuw, boeiend materiaal. In april 2006 werd een puntgave demo opgenomen die moet resulteren in een volwaardige opvolger van het gewaardeerde debuut.

De muziek van THE MINDLESS voelt zich het meest thuis onder de noemer Alt.pop. Niet in het minst natuurlijk omdat in deze verzamelterm zowel piepende gitaren als gierende toetsen, ingetogen zangpartijen als pulserende baslijnen een plaats kunnen vinden. The Corny Six twijfelen niet alle noodzakelijke middelen in te zetten. En om eerlijk te zijn: de in de muziek gepokt en gemazelde dertigers kunnen ook niet anders, mede gezien hun band verleden dat van new-wave naar rock en via punk naar drum&bass schiet.
Niet gespeend van Weltschmerz en Wellust, balancerend tussen knapenleed en peno-pauze, heeft het veelkoppige combo uit Utrecht een even omvang- als bloemrijk repertoire opgebouwd. Catchy poptunes, rockende riffs en melancholieke miniatuurtjes wisselen elkaar daarin af. Maar waar het accent ook ligt, het uitgangspunt blijft altijd Een-Goed-Liedje. En is dat niet waar popmuziek in essentie om draait?

The Mindless is:
Douwe Rollingswier (bass)
Rene de Veth (drums)
Erik Welmers (guitars)
Arend-Jan van Dieën (guitars/keyboards)
Philip van de Poel (guitars/vocals)
Michiel Ruijgrok (leadvocals)

OUDE OPTREDENS VAN The Mindless

  • 26 feb `11
  • 13 aug
  • 01 mei `08
  • 07 jul

KOMENDE OPTREDENS VAN The Mindless

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Mindless. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The Mindless

CD-RECENSIES

The Mindless Out! cover

The Mindless - Out!

The Mindless uit Utrecht is zwaar beïnvloed door de psychedelische popbands uit met name de jaren ’60/begin jaren ‘70. Zo, dat is er alvast uit, dan weet u als lezer weer waar u aan toe bent. Het...

Live gezien door: