Fermate

Uit: Ell - Nederland

Onder de naam Fermate is Fer Koolen sinds 2001 bezig om, samen met enkele andere door de wol geverfde muzikanten, dialektpop te spelen. Het Limburgstalige repertoire bestaat grotendeels uit geheel eigen geschreven nummers, aangevuld met enkele covers met eigen teksten of eventueel dialektnummers van andere artiesten.

Voor het schrijven van de nummers heeft hij in 2000 een zeer ervaren partner gevonden in Huib Levels, die in vele popgroepen (met eigen nummers) speelde. Tijdens de opnamesessie van het debuutalbum gaat het echter mis met de gezondheid van Huib en kan het project niet in zijn geheel worden afgemaakt. Huib is op 7 januari 2004 overleden.

In het voorjaar van 2004 is voor Fer de tijd aangebroken om de draad weer op te pakken en te proberen het opgenomen materiaal af te maken en uit te brengen. Eerst wordt 'Edere Daag' opgenomen met een vernieuwde band en vervolgens is ''t is Tied' verder afgewerkt en gemixed.

'Edere Daag' komt van niks op nr. 2 binnen in de L1 limbo top 10 en staat maar liefst 18 weken in die lijst.
Na het succes van 'Edere Daag' werkt Fer met de band en diverse gastmuzikanten verder aan het voltooien van het 1e album 'Hojje!.' Dit album wordt groots gepresenteerd op 13 augustus 2005 tijdens het straattheaterfestival van 'Ell-Niño'. Meer dan 750 bezoekers ontvangen het optreden en de cd heel enthousiast.

OUDE OPTREDENS VAN Fermate

  • 28 aug
  • 15 okt `06

KOMENDE OPTREDENS VAN Fermate

Wij hebben geen informatie over komende shows van Fermate. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Fermate