ARTIEST: Anouk

print
mail to friend
Uit: Den Haag - Nederland    Genre(s): Rock - rock Reggae - reggae

Succesvolle zangeres uit Den Haag, ontdekt door Barry Hay van de Golden Earring. Breekt door met de single 'Nobody's wife', die ook in het buitenland in de hitlijsten komt. De single wordt gekenmerkt door een rock-sound met poppy hook. Dat is ook de attitude die Anouk uitstraalt, want zij is een sterke vrouw.

Het debuut 'Together alone', samen geschreven met componist Bart van Veen, brengt nog meer hits en verkoopt dan ook buitengewoon goed. De plaat wordt triple platina. Daarnaast ook hoge verkopen in het buitenland. Na de eerste optredens wordt al snel duidelijk dat Nederland een klasse-zangeres rijker is. Daardoor verdient zij een plaats op Pinkpop 1998. Datzelfde jaar wordt zij beloond met een drietal Edisons.

De eerste single 'Are you kiddin me' van het nieuwe album zorgt voor succes, dat wordt voortgezet op de plaat 'Urban solitude', die ook op nummer 1 terecht komt. Ze staat op Torhout/Werchter, Pinkpop, maar stort vlak voor deze optredens in en zegt dan ook af. Een jaar later staat ze daar alsnog, alsmede op Parkpop. De restjesplaat 'Lost tracks' wordt ook dubbel platina. Hierop werkt zij onder andere samen met de toekomstige vader van haar kind, Remon Stotijn van de Postmen. Op Noorderslag 2002 neemt een zwangere Anouk de Popprijs in ontvangst. In april bevalt zij van een zoon.

Tijdens de zwangerschap heeft Anouk niet stilgezeten en heeft zij samen met Michel Schoots (ex Urban Dance Squad) gewerkt aan 'Graduated Fool', haar derde plaat. Twee jaar later komt het album 'Hotel New York' uit. Dit album wordt een groot succes en wordt maar lieft 3x platina. In 2007 komt 'Who's Your Momma' uit. In 2009 komt 'For Bitter or Worse' uit en komt binnen op nummer 1. Ook het zevende album 'To Get Her Together' wat in 2011 uitkomt doet het goed met weer 2x platina.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (134) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Anouk. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (134) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN Anouk

Foto Anouk te Anouk - 4/12 - Heineken Music Hall Foto Anouk te Lokerse Feesten 2003 Foto Anouk te Indian Summer 2006 Foto Anouk te Lowlands 2010 Foto Anouk te Bospop 2003 Foto Anouk te Anouk - 4/12 - Heineken Music Hall
 
Bekijk alle 63 foto's van Anoukreadmore

Anouk NIEUWS

Al het Anouk nieuwsreadmore

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar klijntje1985
klijntje198
Avatar Stellebell
Stellebell
Avatar watertijger
watertijger
Avatar eran
eran

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar Fake-you
Fake-you
Avatar Jezus
Jezus
Avatar hsijsma
hsijsma
no user avatar
EstherB

Live gezien door:

Avatar Hengstler
Hengstler
no user avatar
LadyM
Avatar Rakker
Rakker
no user avatar
Ymmeg