Stampede

   Genre(s): Punk - ska

Stampede is kortom een op hol geslagen kudde. Een omschrijving die de Utrechtse ska-band en met name de fans eer aan doen!

Stampede ontstond in 2005, toen de gitarist en drummer van de voormalige skaband Tiny Tones een nieuwe formatie besloten samen te stellen. Al snel wisten ze zich omringd door een wervelende blazersectie, bestaande uit trompet, trombone en saxofoon. Bovendien voegde zich een energieke basgitarist bij de groep. De komst van een toetsenist, in het begin van 2006 vervolledigde Stampede tot het zevental waaruit de band nu bestaat.

Al vanaf het begin werd druk gewerkt aan een eigen repertoire. Waar aanvankelijk nog met enige regelmaat covers van oude ska-nummers de revue passeerden, kreeg nieuw, zelfgeschreven materiaal steeds meer de overhand. Inmiddels heeft Stampede zich ontwikkeld tot een band met een duidelijke eigen sound. In november 2006 leidde dit tot de opname van een eerste demo, waarop vijf nummers te beluisteren zijn. Een gevarieerd mini-album, maar alle tracks zijn kenmerkend voor Stampede.
De Utrechtse band bestijgt regelmatig het podium. Hoofdzakelijk in de hoofdstad van Midden-Nederland, maar de provincie- en landsgrenzen dreigen steeds meer overschreden te worden. Het eerste optreden van het zevental, in cafe Havana in Utrecht, sloeg meteen aan.

Voor de band een teken dat ze op de goede weg waren en een enorme motivatie om zich met nog meer geestdrift op de muziek te storten.
Of de optredens nu op festivals of in de kroeg plaatsvinden, over het algemeen verandert het publiek binnen no time in een springende, dansende massa. Niet in de laatste plaats door de schare trouwe fans.
Stampede heeft immers een aanhang gekregen, die niet weg te denken is bij optredens. Iets waar het zevental vanzelfsprekend erg verheugd over is. Dat het enthousiasme van de fans overslaat op de band, blijkt wel uit het feit dat fanatiek gewerkt wordt aan nieuwe nummers.

OUDE OPTREDENS VAN Stampede

  • 16 apr
  • 04 dec `10
  • 26 - 27   nov
  • 05 mei
  • 31 jan `10
  • 19 - 20   sep
  • 27 jun
  • 06 mei `09
  • 24 mei
  • 16 apr `08
Beijk alle oude (16) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Stampede

Wij hebben geen informatie over komende shows van Stampede. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Stampede

Beijk alle oude (16) oude optredens

FOTO'S VAN Stampede

Foto Stampede te Sonic Boom Six - 16/4 - Tivoli Foto Stampede te Sonic Boom Six - 16/4 - Tivoli Foto Stampede te Sonic Boom Six - 16/4 - Tivoli
 
Bekijk alle 3 foto's van Stampede

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: