Sonar 11

De gitaar-rock formatie Sonar11 is opgericht in april 2004. Het eerste half jaar is de band met veel inspiratie bezig geweest met het schrijven van nummers en het maken van de sound.

In januari 2005 is de band via manager Christian in contact gekomen producer Yigal Roos van Fortress Music. In Maart 2005 is in met Yigal met veel energie de opname en productie van het debuutalbum ‘Cassiopeia’ gerealiseerd. Het album is gemasterd bij Electric City, Brussel.

Sindsdien heeft de band zich sterk ontwikkeld. Er is hard gewerkt om de sound, zoals die zich in de studio heeft geëvolueerd, te vervolmaken en ook live neer te zetten.

In samenwerking met Fortress Music zal Sonar11 het album in het najaar van 2005 uitbrengen. Voorafgaand aan de album-release zal naar verwachting in september 2005 de single 'Gone with the sun' door Fortress Music uitgebracht worden.

Dit nummer is overigens speciaal geschreven voor het NUON-Solarteam, bestaande uit studenten van de Technische Universiteit in Delft, die ook dit jaar weer een 'zonnewagen' gebouwd hebben. Deze wagen, die rijdt op zonne-ernergie, zal in september in Australië de race aangaan met andere 'zonnewagens' uit alle uithoeken van de wereld.

Het nummer 'Gone with the sun' zal door NUON/SBS6 gebruikt worden in de promotiecampagne van zonnewagen 'Nuna3'.

In verband hiermee heeft Sonar11 in juni 2005 onder regie van Hans-Peter van Velthoven een clip voor 'Gone with the sun' opgenomen.

Sonar11 is:
Anco Koens: lead vocals
Matt Willems: guitars
Harm Nielsen: guitars & backing vocals
Virgil 'pev' Smit: bass guitars
Klaas van Donkersgoed: drums

OUDE OPTREDENS VAN Sonar 11

  • 06 - 08   jun
  • 27 apr `08
  • 23 apr `08
  • 03 nov `05
  • 12 aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Sonar 11

Wij hebben geen informatie over komende shows van Sonar 11. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Sonar 11

In het wil graag live zien lijstje van