ARTIEST: Wouter Hamel

print
mail to friend
Nederland    Genre(s): Roots - jazz

Sinds het winnen van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours gaat het hard met Wouter Hamel. In 2005 ontvangt hij als eerste mannelijke jazzvocalist ooit deze prestigieuze prijs. Optredens bij Papaul, Goedemorgen Nederland en TV3 leveren de nodige publiciteit op en in 2005 debuteert hij succesvol op het North Sea Jazz Festival.

Dit terwijl Wouter ooit begonnen is in rockbandjes. Pas tijdens zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht leert hij jazzmuziek echt waarderen. Mentoren en vocalisten als Denise Jannah, Mark Murphy en Jon Hendricks inspireren hem zijn stijl verder te ontwikkelen.

Inmiddels speelt Wouter Hamel met zijn eigen band en in het theaterseizoen 2005-2006 tourt hij met de small-bigband Young Sinatras in theaters en op festivals. Die reeks wordt goed bezocht en de jonge jazz-musici ontvangen zeer goede recensies.

Toch besluit Wouter Hamel om zich in 2006-2007 vooral te richten op zijn eigen band en cd. Wouter wordt ook genomineerd voor de Deloitte Jazz Award, als 'jazz-talent, deserving wider recognition'.

Komend theaterseizoen is Wouter met zijn eigen band in veel Nederlandse theaters te zien. Hij verzorgt dubbel-concerten voor Jazz Impuls. Wouters eerste cd zal na de zomer van 2006 verschijnen. Daarbij zoekt hij voortdurend de grenzen op van het jazzidioom. Invloeden van pop en singer/songwriter zijn nog altijd hoorbaar. Wouters eerste cd zal na de zomer van 2006 verschijnen.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (257) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (257) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN Wouter Hamel

Foto Wouter Hamel te Wouter Hamel - 08/10 - Metropool Foto Wouter Hamel te Eurosonic/Noorderslag 2010 Foto Wouter Hamel te Wouter Hamel - 08/10 - Metropool Foto Wouter Hamel te Wouter Hamel - 08/10 - Metropool Foto Wouter Hamel te Wouter Hamel - 08/10 - Metropool Foto Wouter Hamel te Wouter Hamel - 08/10 - Metropool
 
Bekijk alle 58 foto's van Wouter Hamelreadmore

Wouter Hamel NIEUWS

Al het Wouter Hamel nieuwsreadmore

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar Jamessh
Jamessh
no user avatar
Josine_bass
Avatar marion85
marion85
no user avatar
Anneke1304

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar thiyz
thiyz
no user avatar
b3nb3n
no user avatar
Elianstiene
no user avatar
mabelPaasPo

Live gezien door:

Avatar patricia!
patricia!
Avatar Caro91
Caro91
Avatar laurie*
laurie*
no user avatar
peerle20