ARTIEST: Rammstein

print
mail to friend
Uit: Oost Berlijn - Duitsland    Genre(s): Metal - industrial metal Pop - pop

De Duitse band Rammstein werd in 1994 opgericht in Berlijn en is internationaal gezien de belangrijkste vertegenwoordiger van de ‘Neuen Deutschen Härte’, een muzikale stroming die begin jaren negentig opkwam in het herenigde Duitsland. Neuen Deutschen Härte, kortweg NDH, kenmerkt zich door een standaardbezetting van bas, drums, gitaar, keyboard en Duitstalige zang en combineert rock, metal en industrial met invloeden van traditionele Duitse volksmuziek. De Duitse band ‘Oomph!’ was een van de grondleggers van dit genre. Rammstein kenmerkt zich door bombastische songs en idem geluid met trage gitaarriffs en elektronische effecten gepaard met de zware stem van zanger Till Lindemann.

Rammstein heeft een beruchte reputatie. Zo is de band vernoemd naar het Duitse plaatsje Ramstein, waar in 1988 70 mensen om het leven kwamen na een ongeluk bij een vliegshow. Ook reageren veel mensen geshockeerd op de teksten, waarin thema’s als sadomasochisme, homoseksualiteit, incest, necrofilie, pyromanie en kannibalisme aan de orde komen. Rammstein werd vaak door critici beticht van het uiten van neonazistische sympathieën, maar de band zelf zegt uitsluitend het publiek te willen confronteren met bepaalde maatschappelijke fenomenen waar nog altijd een taboe op rust. De band staat verder bekend om geruchtmakende liveshows met veel bombastisch vertoon, geheel in de lijn van de muziek en de thematiek, zoals de pianist die als een geslagen hond over het podium kruipt en de zanger die op het podium in brand staat.

Na een indrukwekkende show in de kleine zaal van de Melkweg in 1996, compleet met vlammenwerpers, brak de band in Nederland door voor een groter publiek dankzij de shows op Pinkpop en Lowlands in 1997 en het goed ontvangen tweede album ‘Sehnsucht’ uit datzelfde jaar. Het meest succesvolle album tot nog toe was het derde album ‘Mutter’ uit 2001, dat zelfs enkele hits opleverde zoals ‘Sonne’ en ‘Links 2-3-4’.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (37) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Rammstein. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (37) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN Rammstein

Foto Rammstein te Fields of Rock 2005 Foto Rammstein te Fields of Rock 2005 Foto Rammstein te Fields of Rock 2005 Foto Rammstein te Fields of Rock 2005 Foto Rammstein te Fields of Rock 2005
 
Bekijk alle 5 foto's van Rammsteinreadmore

Rammstein NIEUWS

Al het Rammstein nieuwsreadmore

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

no user avatar
Ultraman2
Avatar stain
stain
Avatar MikaKimi
MikaKimi
Avatar Morisu
Morisu

In het wil graag live zien lijstje van

no user avatar
marron7000
Avatar CalibanFan
CalibanFan
no user avatar
Ezri-Joyce
no user avatar
ellen_for_p

Live gezien door:

Avatar khoenw
khoenw
Avatar Richey
Richey
no user avatar
Päul
Avatar Marz667
Marz667