Otentico

Afrikaans gedrum, overgoten met samba-sausje !

Otentico omschrijft zichzelf als een afro-sambagroep die gebeten is door drummen. Percussie op hoofdzakelijk Afrikaanse trommels zoals de djembé en de dun-dun’s, maar aangevuld met enkele typische Braziliaanse drums zoals de timbao, surdo’s en snare-drum. Om het geheel nog wat kracht bij te zetten, maakt Otentico ook gebruik van enkele zelfgemaakte olievaten.

Hoewel de meeste toeschouwers meteen aan Afrika gaan denken bij het horen van de ritmes die deze blanke drummers brengen, zullen de fans van wereldpercussie toch heel veel samba-reggae herkennen in de tropische roes waarin deze groep je probeert onder te dompelen...

Otentico is enkele jaren geleden ontstaan aan de Belgische kust door een paar mensen met een voorliefde voor Afrikaanse percussie. Allen zijn begonnen met een simpele workshop djembé te volgen en al snel was de honger naar meer gedrum niet meer te stillen. Sommigen gingen zelfs lessen volgen in Arabische darboeka, Braziliaanse percussie en ook het meest gebruikte instrumentarium van de hedendaagse muziek ... het drumstel.
Hoewel Otentico begon met pure Afrikaanse klanken, streefde de groepsleider naar een iets meer Zuidamerikaans klinkende 'sound'. En die is langzaamaan aan het groeien…
Maar de honger naar nieuwe ritmes en grotere uitdagingen, zorgt ervoor dat Otentico in de toekomst ook andere stijlen zal aanpakken met het oog op nog meer variëteit en ambiance brengen !

OUDE OPTREDENS VAN Otentico

  • 29 jul
  • 18 - 19   jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Otentico

Wij hebben geen informatie over komende shows van Otentico. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Otentico