Gisli

Uit: Reykjavik - IJsland

Maak kennnis met Gisli: een Ijslander die in Noorwegen woont, een voormalige drummer die nu zingt (geen grappen over Phil Collins svp), en een songsmid die met briljante oneliners komt. Vaak vergeleken met Dinosaur Jr, the Beta Band en met Beck. Niet vreemd, met een stapel liedjes die het gehele spectrum van de popmuziek bekleden. Van Sixties gitaarpop tot hip-hop: What About That? Gisli’s debuut, staat er vol mee. Hoe triest de onderwerpen ook mogen zijn, met zinnen als ‘The hookers won’t undress me, the police won’t arrest me and my producer thinks my songs are a bunch of noise’ zorg je ervoor dat de polsen toch echt niet worden doorgesneden.
Gisli zelf vergelijkt zijn muziek het liefst met Eels, hip-hop en Leonard Nimoy’s Spock. Na de nodige bandjes in Ijsland en Noorwegen (Gisli verhuisde op zijn 18e met zijn ouders naar Noorwegen) kreeg hij een baantje bij een klein platenlabel. Daar, in de kelder van de opnamestudio, begon hij in zijn eentje aan een stel liedjes te werken. Zonder band, zonder regels, met maar een doel: goeie liedjes maken. Toen hij er tien af had, stapte hij schoorvoetend op de eigenaar af van het label. Deze ging net op zakenreis naar London, en nam de tape mee. Niet veel later zat Gisli met een stuk of vijf platenmaatschappijen rond de tafel. Zijn demotape wordt uitgebracht bij EMI, de debuutsingle wordt door de Engels muziekpers opgepikt en de hemel ingeprezen. De toekomst ziet er goed uit voor Gisli.

OUDE OPTREDENS VAN Gisli

  • 16 okt `04
  • 06 - 07   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Gisli

Wij hebben geen informatie over komende shows van Gisli. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Gisli

CD-RECENSIES

Gisli How About That? cover

Gisli - How About That?

Gisli is de Noorse zanger en multi-instrumentalist Gisli Kristjansson, overigens geboren en getogen in IJsland. Na enkele desillusies als drummer in diverse locale punk- en metalbands, zoekt hij...

In het wil graag live zien lijstje van