ARTIEST: Peter Pan Speedrock

print
mail to friend
Uit: Eindhoven - Nederland    Genre(s): Rock - garage rock

In 1996 richten zanger/gitarist Peter van Elderen (ex-Life On Grey), drummer Bart Nederhand en bassist Bob Muileboom de band Peter Pan op. In 1997 verschijnt een titelloos album bij Virgin. Bob Muileboom wordt in hetzelfde jaar vervangen door Bart Grevers (ex-Bang Bang Bazooka, ex-Lovesteaks). De toch al stevige sound van Peter Pan wordt door zijn komst nog wat harder.

Na een paar jaar krijgt het geluid van de band nog meer vorm op het in 2000 verschenen album Killermachine. De band wordt vooral vaak vergeleken met Motörhead en AC/DC.
De live-reputatie van de band is erg goed en dat dit terecht is bewijzen ze in 2001 op het South By Southwest Festival in Texas.

Omdat de band zich vanaf 2001 ook serieus op het buitenland gaat richten, wordt de naam veranderd in Peter Pan Speedrock. In dat jaar wordt ook de Motörhead-cover ‘Schoppen Aas’ uitgebracht. Hierop is ook vaste gastzanger/levende bandmascotte Dikke Dennis te horen.

De band heeft op veel festivals mogen optreden, onder andere Noorderslag, Roskilde, Lowlands, Pinkpop en heeft in 2004 de Zilveren Harp in ontvangst mogen nemen.

Op de zesde editie van het door Peter Pan Speedrock zelf georganiseerde Speedfest festival, wordt de dubbel verzamel-cd Fiftysomesuperhits gepresenteerd.
Voor de toekomst zijn er plannen om optredens te doen in New York, Japan, China en Zuid-Amerika.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (413) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (413) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN Peter Pan Speedrock

Foto Peter Pan Speedrock te Paaspop 2014 Foto Peter Pan Speedrock te Geuzenpop 2010 Foto Peter Pan Speedrock te Paaspop Schijndel 2010 Foto Peter Pan Speedrock te Waldrock 2003 Foto Peter Pan Speedrock te Speedfest 2011 Foto Peter Pan Speedrock te Paaspop Schijndel 2005
 
Bekijk alle 110 foto's van Peter Pan Speedrockreadmore

Peter Pan Speedrock NIEUWS

Al het Peter Pan Speedrock nieuwsreadmore

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

no user avatar
Buck_Voltag
Avatar RobRocks
RobRocks
Avatar neijwiertcustoms
neijwiertcu
Avatar stevendaman
stevendaman

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar BigD1
BigD1
Avatar duveldj
duveldj
no user avatar
Pietwvl
Avatar Alcaholic
Alcaholic

Live gezien door:

Avatar Tackleberry
Tackleberry
Avatar nitrojunky
nitrojunky
Avatar camej
camej
Avatar loescore
loescore